Bartkock.com Tilburg | 013 - 260 04 00 | Multichannel-, Cross-channel-, Omnichannel- & Online-marketing

D-Reizen gelooft in online/offline combinatie

D-Reizen heeft nog altijd het volste vertrouwen in de wisselwerking tussen off- en online. Vorig jaar nog werden tachtig bakstenen winkels overgenomen, maar inmiddels zijn er ambitieuze plannen voor de uitbreiding van e-commerce activiteiten. Robbert Jan Meerpoel, verantwoordelijk voor de online strategie van het bedrijf, licht donderdag op Emerce eTravel een tipje van de sluier op.

\r\n\r\n

D-reizen zet in op crosschannel, wat is nu nog de kracht van de vakantiewinkels?

\r\n

“D-reizen heeft in 2013 tachtig reisbureaus van Globe overgenomen. Dankzij de recentelijke fusie met VakantieXperts en Thomas Cook Travelshops bestaat de D-RT groep nu uit vijfhonderd reisbureaus. Dat doe je alleen als je geloof hebt in de toegevoegde waarde van persoonlijke dienstverlening door mensen. Consumenten oriënteren zich online, boeken online, maar ook een groot deel van de klanten zoekt ondersteuning in het proces tot aan boeking. De optimale connectie tussen online en je persoonlijke reisassistent  maakt een reisbureau rendabel. ”

\r\n\r\n

Retail heeft nog wat meer mogelijkheden als het gaat om offline versus online (ophalen in de winkels), welke mogelijkheden ziet D-reizen?

\r\n

“Tijdens de presentatie op Emerce eTravel zal ik nader ingaan op de strategie die D-Reizen nu doorvoert. Daarin worden de reisadviseuses in de winkel gezien als accountmanagers met ieder een eigen klantgroep en persoonlijke KPI’s. Het zijn ondernemers binnen een onderneming. Onze reisadviseurs kennen de meeste van hun klanten persoonlijk. Met vijfhonderd locaties en achttienhonderd medewerkers dicht bij de klant stellen we de reis van de klant centraal. Van beleving, inspiratie, advisering tot oprechte ontzorging. Zakelijke modellen zullen veranderen en wij zien daar een stevige plek voor offline, en persoonlijk advies, assistentie wanneer het jou uitkomt.”

\r\n\r\n

Wat zie jij als algemene trends in eTravel en wat gaat de komende jaren de agenda bepalen?

\r\n

“SoLoMo (social-local-mobil) is geen trend meer. Het is realiteit. Social media en mobiel internet (tablet en phone) maken een stormachtige groei door. Maar we zien ook een enorme behoefte aan aandacht, echte aandacht! En hier komt de persoonlijke kant om de hoek kijken. Ook geïntegreerd in de website. Op D-reizen.nl kan je op het moment wanneer jij wenst chatten met een van onze reisadviseurs.\r\nDe next thing in travel? Dat wordt profiling. De toekomst is context. Op basis van profielen relevant aanbod bieden. Daarnaast valt de branche een beetje uiteen in sterke nichespelers. Ik verwacht dat er sterke aggregators van dit soort productlijnen ontstaan die verbintenis geven via één gebruikersomgeving. Of wij daar een rol in gaan spelen? Jullie zullen het nog even moeten afwachten.”

\r\n

Bron: Emerce